Sončnično olje | vzbrst.si

Hladno stiskano Sončnično olje

Hranilna vrednost
Hranilne vrednosti na
100g
Energijska vrednost
3400
Energijska vrednost (kcal)
828 kcal
Maščobe
100,0 g
Od tega nasičene Maščobe
10,0 g
Od tega enkrat nenasičene maščobe
15 g
Od tega večkrat nenasičene Maščobe
65 g

opis
Hladno stiskano sončnično olje je daleč od sončničnega olja, ki ga poznate. Sončnice rastejo na sončnih njivah v prelepi Beli krajini, gojene so po biodinamični metodi kmetovanja, kar pomeni, da se jim ne dodaja umetnih gnojil in škropiv.

mažoretna-šola-sara.siTRGOVINA

TRGOVINA

Sončnično oljeSončnično-olje-2022-10-03-04-13-06.jpg

Sončnično olje

Hladno stiskano Sončnično olje

Hranilna vrednost
Hranilne vrednosti na
100g
Energijska vrednost
3400
Energijska vrednost (kcal)
828 kcal
Maščobe
100,0 g
Od tega nasičene Maščobe
10,0 g
Od tega enkrat nenasičene maščobe
15 g
Od tega večkrat nenasičene Maščobe
65 g

opis
Hladno stiskano sončnično olje je daleč od sončničnega olja, ki ga poznate. Sončnice rastejo na sončnih njivah v prelepi Beli krajini, gojene so po biodinamični metodi kmetovanja, kar pomeni, da se jim ne dodaja umetnih gnojil in škropiv. Sončnice, ki dozorijo jih požanjemo ter semena posušimo in jih skladiščimo nato jih glede na povpraševanje stiskamo po postopku hladnega stiskanja, kar pomeni, da olje ne preseže 34°C. Tako je olje vedno sveže, ko pride do vas. Olje je zlatkasto rumene barve in prijetnega okusa.
Uporaba: Sončnično olje se najpogosteje uporablja v kulinariki. Jedem daje izvrsten okus. Primerno je za pripravo vseh vrst solat ter drugih hladnih in presnih jedi, lahko se uporablja tudi za kuhanje in peko, pri čemer pa ne sme preseči 120°C, uporablja se tudi za mariniranje mesa. Olje se uporablja tudi v kozmetiki, kožo hrani, saj to olje najlažje vpije v kožo in jo tako globinsko hidrira, pri tem pa ne zamaši por in ne preprečuje koži dihanja. Idealno je za vse tipe kože, zlasti za suho, občutljivo in aknam podvrženo polt. Sončnično olje je izjemno bogato z vitaminom E, ki je močan antioksidant tako jo ščiti pred vplivi sončnih žarkov in izsušitvijo. Vsebuje tudi vitamin A, C in D ter beta karoten, ki so za lepo in zdravo kožo nepogrešljivi. Primerno je za oljno terapijo, ki spodbuja ustno prebavo in skozi ustno sluznico izloči strupe iz telesa, olje v ustih približno 20 minut žvrkljamo in ga nato izpljunemo - olja se ne pogoltne.
Shranjevanje: po odprtju priporočamo, da steklenico olja dobro zaprete in jo hranite na temnem in hladnem ali v hladilniku, tako bo ohranilo svojo kvaliteto dalj časa.
Sestavine: 100% hladno stiskano nefiltrirano sončnično olje
poreklo: Slovenija
predelava: zadruga vzbrst
količina: 1000 ml10,00 €

dodaj v košaro
Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!TRGOVINA


Delite stran vzbrst.si - SHOP na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani vzbrst.si - SHOP, in s tem sporočamo drugim, kaj vzbrst.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


SHOP - Sončnično olje | vzbrst.si

vzbrst.si

×
d

Izpolnite vsa polja!

podatki za pošiljanje

podatki za račun

Izberite način plačila

eur

eur

Stroški pakiranja: 0,00 €

eur

eur

Preberite si pogoje poslovanja na strani vzbrst.si: pogoji poslovanja

Račun vam bomo izdali v pisni obliki ob prejemu naročila.

vzbrst.si omogoča spletno trgovino na območju RS in EU ali po dogovoru v skladu z zakonom.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila), to je, ko svoj nakup potrdi s klikom na »Zaključi nakup« ali »Plačaj«.

vzbrst.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Preberite si pogoje poslovanja na strani vzbrst.si:pogoji poslovanja

Sprejemam