Konopljino olje | vzbrst.si

Hladno stiskano Konopljino olje:
Hranilne vrednosti:
Hranilne vrednosti na 100g
Energijska vrednost
3360
Energijska vrednost (kcal)
820 kcal
Maščobe
100 g
Od tega nasičene Maščobe
10 g
Od tega enkrat nenasičene maščobe
15 g
Od tega večkrat nenasičene maščobe
75 g

Opis:
Konoplja raste na sončnih njivah v prelepi Beli krajini, gojena je po biodinamični metodi kmetovanja, kar pomeni, da se jim ne dodaja umetnih gnojil in škropiv. Ko konoplja dozori jo požanjemo ter posušimo, na to jo shranimo in jo glede na povpraševanje stiskamo po postopku hladnega stiskanja, kar pomeni, da olje ne preseže 34°C.

mažoretna-šola-sara.siTRGOVINA

TRGOVINA

Konopljino oljeKonopljino-olje-2022-10-03-04-15-21.jpg

Konopljino olje

Hladno stiskano Konopljino olje:
Hranilne vrednosti:
Hranilne vrednosti na 100g
Energijska vrednost
3360
Energijska vrednost (kcal)
820 kcal
Maščobe
100 g
Od tega nasičene Maščobe
10 g
Od tega enkrat nenasičene maščobe
15 g
Od tega večkrat nenasičene maščobe
75 g

Opis:
Konoplja raste na sončnih njivah v prelepi Beli krajini, gojena je po biodinamični metodi kmetovanja, kar pomeni, da se jim ne dodaja umetnih gnojil in škropiv. Ko konoplja dozori jo požanjemo ter posušimo, na to jo shranimo in jo glede na povpraševanje stiskamo po postopku hladnega stiskanja, kar pomeni, da olje ne preseže 34°C. Tako je olje vedno sveže, ko pride do vas. Olje je zelenkaste barve in prijetnega po oreščkih.
Uporaba: konopljino olje se uporablja v kulinariki. Jedem daje izvrsten okus. Primerno je za pripravo vseh vrst solat ter drugih hladnih in presnih jedi, lahko se uporablja tudi za kuhanje in peko, pri čemer pa ne sme preseči 70°C, uporablja se tudi za mariniranje mesa. Lahko ga jemo kar na žlico ali dodamo svojemu najljubšemu smuliju.
Hladno stiskano konopljino olje je sestavljeno iz 80% esencialnih maščobnih kislin( linolna kislina , α-linolenska kislina, γ-linolenska kislina), ki so v idealnem razmerju za prehrano in kozmetične izdelke. Ima idealno razmerje Omega 6 in Omega 3 maščobnih kislin. Kar je odlično razmerje za krepitev celične presnove in imunskega sistema, ne vsebuje holesterola. V kozmetiki pa je olje nepogrešljivo, saj je tako podobno lipidom naše kože, da z lahkoto prodre znotraj naših celic ter vlaži prostor med njimi in posledično vnaša esencialne maščobne kisline. Vzdržuje zdravo ravnovesje vlage v in na koži, lajša težave z aknami in manjšimi odrgninami. Je tudi edino rastlinsko olje, ki vsebuje vitamin D, ki je nujno potrebno pri absorpciji kalcija, tudi E, ki je naravni vir antioksidantov in veliko vitaminov B kompleksa, kar nam zagotavlja vrhunsko hranilno vrednost za našo kožo. Zaradi svojih vrednosti pomaga tudi pri boju z izsušeno kožo in srbečici. Študije so dokazale, da pomaga pri atopiskih obolenjih.
Shranjevanje: po odprtju priporočamo, da steklenico olja dobro zaprete in jo hranite na temnem in hladnem ali v hladilniku, tako bo ohranilo svojo kvaliteto dalj časa.
Sestavine: 100% hladno stiskano nefiltrirano konopljino olje
poreklo: Slovenija
predelava: zadruga vzbrst
količina: 250 ml10,00 €

dodaj v košaro
Hvala za vaš obisk, vedno ste dobrodošli!TRGOVINA


Delite stran vzbrst.si - SHOP na socialnem omrežju

Družabna omrežja ki nam omogočajo, da objavljamo podatke o strani vzbrst.si - SHOP, in s tem sporočamo drugim, kaj vzbrst.si ponuja.. Povezovanje z ljudmi, ki nam sledijo in nas spremljajo na socialnih omrežjih na omogoča, da z njimi gradimo poseben odnos. Predvsem pri objavljanju in deljenju vsebine ali objav.


SHOP - Konopljino olje | vzbrst.si

vzbrst.si

×
d

Izpolnite vsa polja!

podatki za pošiljanje

podatki za račun

Izberite način plačila

eur

eur

Stroški pakiranja: 0,00 €

eur

eur

Preberite si pogoje poslovanja na strani vzbrst.si: pogoji poslovanja

Račun vam bomo izdali v pisni obliki ob prejemu naročila.

vzbrst.si omogoča spletno trgovino na območju RS in EU ali po dogovoru v skladu z zakonom.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila), to je, ko svoj nakup potrdi s klikom na »Zaključi nakup« ali »Plačaj«.

vzbrst.si uporablja piškotke za zagotavljanje spletne storitve, analizo uporabe, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Zaprite okno in se z nadaljnjo uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Preberite si pogoje poslovanja na strani vzbrst.si:pogoji poslovanja

Sprejemam